Duben 2008

Hilary Duff

25. dubna 2008 v 13:09 Hilary Duff

Hilary Duff

herečka, zpěvačka, módní návrhářka, textařka

Datum narození: 28.09. 1987 (21 let) Místo narození: Houston, Texas, USA Znamení: Váhy
Životopis: Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire kde si zahrála spolu s její sestrou Haylie . Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svou sestrou Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Hayli Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Namluvila v kresleném filmu kočku Sunshine Goodness. Dále natočila film "War. INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu. Sotva skončilo natáčení filmu War.Inc vrhla se na další a to Safety Glass. Vydala album Dignity s veleúspěšnými singly With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Její další novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, jenž obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...

Hilary taky hrála ve filmu Saffety Glass a Greta.

Hilary má také svojí modní značku Stuff by Hilary Duff Pod touto značkou navrhuje oblečení pro teenagery, ale také pro barbínky. Dále šperky, boty, parfémy, ložní oblečení...

Filmografie:

2006Holky v balíku (Material Girls) ...Tanzie Marchetta
2005Dvanáct do tuctu 2 (Cheaper by the dozen 2) ...
2005Pan Božský (Perfect Man, The) ...Holly Hamilton
2004Moderní popelka (Cinderella Story, A) ...Sam
2004Nikdy to nevzdávej! (Raise Your Voice) ...Terri Fletcher
2004Dvanáct do tuctu (Cheaper by the Dozen) ...Lorraine Baker
2003Italské prázdniny (The Lizzie McGuire Movie) ...Lizzie McGuire/Isabella Parichi
2003Agent Cody Banks (Agent Cody Banks) ...Natalie Connors
2001Slez ze stromu (Human Nature) ...Young Lila Jute
1999Sběratel duší (Soul Collector, The) ...Ellie
1998Podoby lásky (Playing by Heart) ...
1998Casper a Wendy (Casper Meets Wendy) ...Wendy
1997Pravé ženy (True Women) ...

Diskografie:

Album
2007
2006
2005
2004
2003
2002


Avril Lavigne

24. dubna 2008 v 21:42 Avril Lavigne

Avril Lavigne

zpěvačka, herečka
Datum narození: 27.09.1984 (24 let)
sto narození: Belleville, Ontario, Kanada
Znamení: Váhy
Avril není typickou mladou popovou princeznou, ve skutečnosti je přesný opak Britney Spears. Je divoká skejtařka, která má ráda punk-rokovou hudbu.

Avril má mladší sestru a staršího bratra. Se zpěvem začala již ve dvou letech v místním kostelním sboru. V tomto sboru zpívala do svých deseti let. Krátce poté, díky svému pěveckému nadání vyhrála hlavní cenu v soutěži místní rozhlasové stanice. Touto cenou byla cesta do Ottawy, kde si zazpívala duet se slavnou zpěvačkou Shania Twain.

Ve svých 13 letech začala psát své vlastní písně a hrát na kytaru. Brzy poté nahrála na videokazetu své hudební výkony a poslala je několika nahrávacím společnostem. Naštěstí si jí všiml šéf nahrávací společnosti Arista Records Antonio L.A. Reid. Avril proto odjela do Manhattanu v New Yorku, kde z ní chtěl Reid udělat popovou zpěvačku klasického formátu. Ona však chtěla být jiná, chtěla být umělcem, který je spojen s tvořením písní, jež zpívá. Proto se Avril rozhodla odjet na západní pobřeží do Los Angeles. Zde se spojila s vydavatelstvím Nettwerk Managementem a producentem/skladatelem Cliffem Magnessem. To jí nechalo zcela volnou ruku a texty si proto Avril píše sama.

Spolu s Cliffem dokončili singl Complicated, který se stal ihned velkým hitem, jež válcoval žebříčky všech možných hitparád. Tento úspěch byl obrovský a Avril nazpívala debutové album "Let Go" (2002). Pět týdnů po vydání se stalo platinovým a jeho úspěch i nadále rostl.

Avril zpívá se svou kapelou, kterou tvoří bubeník Matthew Brann, bas kytarista Mark Spicoluk, kytaristi Jesse Colburn a Evan Taubenfeld. Své celosvětové turné začala prvními návštěvami Japonska, Evropy a v Austrálie. V roce 2004 produkovala svoje album "Under My Skin", na kterém opět ukázala svůj talent.

Mezi rokem 2005 a 2006 se z drzé punk-rockerky stává velká citlivka a doslova pro někoho ztělesněná Barbie. Avril si totiž obarví vlasy na blond, na dovolené v Benátkách se zasnoubí se svým dlouholetým přítelem Derickem a fotí do modních časopisů. To, co Avril dříve nesnášela se teď stává samozřejmostí a šokovaní fanoušci se nestačí divit. Udájně si je obarvila na blond kvůli životopisnému snímku, kde prý hraje Courtney Love. Většina fanoušků se od ní odvrací a Avril točí více filmy a fotí pro časopisy.

15.7.2006 si Avril Lavigne vzala svého přítele, frontmana skupiny Sum 41, Derycka Whibleyho. Soukromý obřad se konal ve městě Montecito v Kalifornii. Avril byla s Deryckem zasnoubená přesně rok (zasnoubili se na dovolené v Benátkách).

Do kin se v roce 2007 dostává její první film Fast Food Nation, který vypovídá o nezdravém stravování v USA.

17. dubna 2007 Avril Lavigne vydala již svoje třetí Album, které nese název The Best Damn Thing. Avril tvrdí, že dneska je živá, rocková a hlavně, že je hravá. Z tohoto alba známe již písničky Keep Holding on, Girlfriend,When you\'re Gone neb
o Hot.....