Červen 2009

Paramore

21. června 2009 v 22:51 Paramore

Paramore


Americká skupina Paramore se nedá zařadit do určitého stylu hudby jako je třeba rock.V jejich hudbě je od každého něco...pop,rock,punk..Svojí hudbu popisují třemi slovy: energie,emoce,zábava.

Dali se dohromady,když byli ještě hodně mladí.Hayley Williams,frontmanka Paramore, se ve věku 13 let odstěhovala z jejího rodného města Meridianu do Nashvillu,kde se ve škole potkala s bratry Joshem a Zacem Farro.Oni už dřív hráli ve školní kapele,ale chtěli zkusit něco víc.Věděli že Hayley má dobrý hlas a tak jí pozvali na zkoušku a když zazpívala bylo jasno.Hayley už pak jen zavolala Jeremymu kterého znala z dřívějška a kapela byla na světě.Později se k nim přidal i Hunter Lamb.

Napřed Paramore účinkovali jen v menších
klubech a show v okolí města ale později už začali hrát na větších festivalech,třeba na v Americe hodně známé "Warped tour",kde je čekalo velké překvápko,když se dozvěděli že budou hrát na "hlavním pódiu",kde původně hrát neměli.Tou dobou už ale bylo na světě jejich první CD s názvem All We Know Is Falling vydané v roce 2005.S prvním albem si Paramore získali dost fanoušků,hlavně v Americe,Anglii a třeba i Japonsku, kde později měli turné.Turné jeli s dalšími v Americe poměrně známými kapelami jako třeba This Providence,Cute is what We Aim For a dalšími....

Od prosince 2006 do března 2007 Paramore natáčeli své druhé řadové album RIOT! a 12.března oznámili že Hunter v kapele končí,kvůli své přítelkyni.První singl z této desky se jmenuje Misery Business.S tímto CD Paramore definitivně prorazili a písnička Misery Business se ve světě ze dne na den stala obrovským hitem :).Za první týden,co desku vydali se prodalo něco přes 42 000 kusů a Paramore se tak dostali na 20 místo (prodej) v Top 200 on Billboard.Zaznamenali velký úspěch a vydali se na turné po celém světě(Amerika, Anglie, Austrálie, Evropa). Jen zůstává záhadou proč u nás se tolik nechytli,tudíž zatím ani nepřijeli na koncert.
A ještě pár věcí mimo.....

Paramore zcoverovali písničku od známé americké kapely Foo Fighters-My Hero pro soundtrack filmu Superman :).Další jejich písnička-Pressure-hostovala ve hře "The SIMS 2
Playstation 2 edition." a song Misery Business z CD RIOT! se zase objevil ve video hře NHL08. V roce 2008 se jejich nová písnička Decode objevila ve filmu Stmívání a klip je natočen v pozadí tohoto filmu.
A říkáte si,proč název Paramore? Prý podle příjmení babičky Joshe Farro.
V roce 2008 vydali singl k filmu Stmívání(twilight) s názvem Decode

Členové:

Hayley Williams - vokály,klávesy
Jeremy Davis - basová kytara
Josh Farro - hlavní kytara
Zac Farro - bicí


Diskografie:

paramore
paramore2
paramore3č
paramore5

Lovex

18. června 2009 v 22:49 Lovex

Lovex

Tato finská hudební partička je zatím novou finskou hudební senzací. Jejich příběh se začal psát v zimě na přelomu roku 2001 a 2002 ve finském městě Tampere. Tehdy se dala dohromady partička kamarádů, kteří se zabývali muzikou v různých kapelách, aby se nakonec dohodli, že to zkusí spolu. Cíl? Dělat pořádnou rockovou muziku!

Jenomže začátky, jak už to tak bývá, byly drsné. Členové kapely se neustále měnili a koncerty byly jen tak náhodné... Až v květnu 2004 se sestava ustálila a od té doby se na skupinu usmálo štěstí. Jejich debutový singl Bleeding se umístil hned na druhém místě oficiální finské hitparády, další singl s názvem Guardian Angel vyšel na začátku lonského roku. Krátce nato vydávají své debutové album Divine Insanity, které u nás vyšlo před několika měsíci.

A co jsou kluci vlastně zač? Kombinují rock'n'rollové rytmy osmdesátých let s technologií 21. století. "Jsme tvrdší než The Rasmus a víc coll než HIM," nechal se slyšet zpěvák Theon.

Členové:

Jason (basová kytara) =>
http://lovex.blog.cz/0609/jason
Christian (klávesy) => http://lovex.blog.cz/0609/christian
Julian Drain (bicí) =>
http://lovex.blog.cz/0609/julian
Sammy Black (kytara) =>
http://lovex.blog.cz/0609/sammy
Vivian Sin'Amor (kytara) =>
http://lovex.blog.cz/0609/vivian


Diskografie:

Album
  • 2006 - Divine Insanity

Singl
  • 2006 - Die A Little More
  • 2006 - Guardian Angel
  • 2006 - Remorse
  • 2005 - Bleeding


Within Temptation

6. června 2009 v 14:57 Within Temptation

-Holandskou kapelu Within Temptation založil roku 1996 současný kytarista Robert Westerholt spolu se zpěvačkou a přítelkyní Sharon den Adel. Během prvních dvou měsíců jejich existence se jim hrnuli nabídky od různých vydavatelství. Within Temptation se však rozhodli pro holandský DSFA Records a podepsali s ním smlouvu.


- česká stránka: http://within-temptation.cz

Současní členové:
  • Sharon den Adel - zpěv (1996-dosud) =>více  tu
  • Robert Westerholt - kytara (1996-dosud) => zde
  • Ruud Jolie - kytara (2001-dosud) => zde
  • Jeroen van Veen - basová kytara (1996-dosud)=>zde
  • Stephen van Haestregt - bicí (2002-dosud) =>zde
  • Martijn Spierenburg - klávesy (2001-dosud) => zde

Bývalý členové:
  • Ivar de Graaf - bicí (1996-1998, 1999-2001)
  • Martijn Westerholt - klávesy (1996-2001)
  • Michiel Papenhove - kytara (1996-2001)
  • Jelle Bakker - kytara (2001)
  • Ciro Palma - bicí (1998-1999)
  • Dennis Leeflang - bicí (1996)
  • Richard Willemse - bicí (1996)
Diskografie
  • 2007 The Heart Of Everything
  • 2004 The Silent Force
  • 2001 Mother Earth
  • 1998 The Dance
  • 1997 Enter

Členové: