Hilary Duff

Hilary Duff

25. dubna 2008 v 13:09

Hilary Duff

herečka, zpěvačka, módní návrhářka, textařka

Datum narození: 28.09. 1987 (21 let) Místo narození: Houston, Texas, USA Znamení: Váhy
Životopis: Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostala do známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček). Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzu na film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávě a úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale ve třinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire kde si zahrála spolu s její sestrou Haylie . Američani si tento seriál zamilovali (a s ním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože to nebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastně vzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některé písně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséři začali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly (Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a tak se produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italské prázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodem také nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki Tiki Room, Circle Of Life a se svou sestrou Haylií Duff nazpívala singl k filmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničky na soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roli roku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovat naplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné album Metamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byl takový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů, natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004 vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinech objevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a "Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilo nové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1. ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalo pokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a také film "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film "Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou starší sestrou Hayli Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Namluvila v kresleném filmu kočku Sunshine Goodness. Dále natočila film "War. INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu. Sotva skončilo natáčení filmu War.Inc vrhla se na další a to Safety Glass. Vydala album Dignity s veleúspěšnými singly With Love a Stranger, které burcují americké hitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš v tanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje i videoklipy. Její další novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CD Unlimited, jenž obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...

Hilary taky hrála ve filmu Saffety Glass a Greta.

Hilary má také svojí modní značku Stuff by Hilary Duff Pod touto značkou navrhuje oblečení pro teenagery, ale také pro barbínky. Dále šperky, boty, parfémy, ložní oblečení...

Filmografie:

2006Holky v balíku (Material Girls) ...Tanzie Marchetta
2005Dvanáct do tuctu 2 (Cheaper by the dozen 2) ...
2005Pan Božský (Perfect Man, The) ...Holly Hamilton
2004Moderní popelka (Cinderella Story, A) ...Sam
2004Nikdy to nevzdávej! (Raise Your Voice) ...Terri Fletcher
2004Dvanáct do tuctu (Cheaper by the Dozen) ...Lorraine Baker
2003Italské prázdniny (The Lizzie McGuire Movie) ...Lizzie McGuire/Isabella Parichi
2003Agent Cody Banks (Agent Cody Banks) ...Natalie Connors
2001Slez ze stromu (Human Nature) ...Young Lila Jute
1999Sběratel duší (Soul Collector, The) ...Ellie
1998Podoby lásky (Playing by Heart) ...
1998Casper a Wendy (Casper Meets Wendy) ...Wendy
1997Pravé ženy (True Women) ...

Diskografie:

Album
2007
2006
2005
2004
2003
2002

 
 

Reklama